Aklında Soru Kalmasın!

Eğer aramaların sonuçsuz kaldıysa, talebini karşılamıyorsa veya farklı biz çözüm arayışındaysan, biz sana ulaşalım.

Teşekkürler, Ahmet

HDIFiba Emeklilik ve Hayat A.Ş.’ye göstermiş olduğun ilgiden ötürü teşekkür ederiz. Müşteri Hizmetleri Ekibimiz en kısa süre içerisinde sana en uygun çözümü sunabilmek adına, vermiş olduğun telefon numarası üzerinden seninle iletişime geçecek.

Ürünlere Göz At
2023-hdi-fibaemeklilik-haber-max-dk-banner

2023 BES Maksimum Devlet Katkısı Ne Kadar?

Haber Tarihi: 18.10.2023

Bireysel Emeklilik Sistemi - BES Maksimum Devlet Katkısı 2023 yılı için 42.160,50 TL olarak belirlendi. Yani 2023 yılı brüt asgari ücret toplamı olan 140.535,00 TL için devlet katkısı hesabında fazladan 42.160,50 TL birikecek.

Otomatik Katılım Sistemi (OKS) tarafındaki katılımcılar da 2023 BES maksimum devlet katkısı hakkından daha avantajlı olarak yararlanıyor. Çünkü Otomatik Katılım Sözleşmeleri için BES devlet katkısı üst limiti, Bireysel Emeklilik Sözleşmeleri’nin devlet katkısı limitinden ayrı hesaplanıyor. Böylelikle hem Otomatik Katılım Sözleşmesi’ne hem de Bireysel Emeklilik Sözleşmesi’ne sahip olan katılımcılar, 2023 yılı için ayrı ayrı 42.160,50 TL devlet katkısı alabiliyor

Yılın son haftalarına kadar maksimum devlet katkı ödemesi için yapay zekâlı sanal asistanımız FiGuru, tüm katılımcılarımıza destek olmaya bu sene de devam ediyor! HDI Fibaemeklilik BES katılımcıları, hem FiGuru üzerinden hem de 444 82 88 numaralı çağrı merkezimizden destek alarak 2023 yılında -maksimum devlet katkısından yararlanabilmek için ödemelerini kolaylıkla yapabiliyor.

FiGuru ile şimdi öde

2023 BES Maksimum Devlet Katkısı Nasıl Alırım?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dâhil olduğun zaman yapmış olduğun katkı payı ödemelerin, hak edeceğin devlet katkısında önemli bir yere sahip. Devlet katkısı, yapmış olduğun katkı paylarının % 30’u üzerinden hesaplanıyor. Ancak bu hakediş, yıllık toplam brüt asgari ücretin %30’unu geçemez.

Bu sebeple 2023 BES maksimum devlet katkısından yararlanmak için yapılması gereken tek şey, düzenli olarak katkı paylarının ödenmesine dehakvam etmektir. Devlet katkısı hakediş sürecine göre devlet katkıları, katılımcının birikim hesabında görünmeye başlayacaktır.

Devlet Katkısı Ne Zaman Hesabıma Yansır?

Devlet katkısı, sözleşmene tutar intikal ettikten bir sonraki ayın son iş günü yansır. Devlet katkısının tamamının hak edilmesi sistemde bulunan yıl ve yaş ile ilgilidir.  HDI Fibaemeklilik ayrıca, katılımcılarına hak ettiği devlet katkısı tutarını SMS gönderimi yaparak bilgilendirme sağlamaktadır.

Devlet Katkısı Hangi Fonda Değerleniyor?

Devlet katkısı sadece Devlet Katkısı Fonu’nda, seçmiş olduğun fonların faizli ve faizsiz olmasına göre değerlenir.

Hangi BES Sözleşmemden Devlet Katkısı Alırım?

Maksimum devlet katkısını geçmeyecek şekilde çok sayıda BES sözleşmenden devlet katkısı alabilirsin. OKS sözleşmenden ise ayrıca devlet katkısı alırsın.

BES Devlet Katkısı Kaç Yıl Sonra Alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının hak ediş süreçleri şu şekilde:

  • İlk üç yıl içinde sistemden çıkarsan devlet katkısı alamazsın,
  • Üçüncü yılın sonunda %15'ini, Altıncı yılın sonunda %35'ini,
  • Onuncu yılın sonunda %60'ını hak edersin.
  • Emekliliğe hak kazandığında ise devlet katkısının tamamını alabilirsin.

Maksimum Devlet Katkısı Hesaplama

Yapay zekâlı sanal asistanımız FiGuru üzerinden sisteme kayıtlı TCKN ve GSM numaran ile online işlemlere giriş yaparak 2023 yılı içinde maksimum devlet katkısından yararlanmak için ne kadar ödeme yapman gerektiğini öğrenebilirsin.